- Eyckenduyn -

EEN GOLFBAAN MET C-STATUS

Eyckenduyn, in het plaatsje Helden, gemeente Peel en Maas (Noord-Limburg), is een golfbaan met C-status, die het gehele jaar door te bespelen is. De natuurlijke omgeving ademt rust en ruimte uit. De prachtige baan, met een totale oppervlakte van maar liefst 10 hectare, levert veel indrukwekkende holes op. Het brengt u op een ontspannen manier langs fraaie hoge bomen en vijverpartijen. Het golfpark is een thuishaven voor veel soorten bloemen, planten, bomen en dieren.

We bieden naast de reguliere particulieren lidmaatschappen ook bedrijfslidmaatschappen aan. Dit is bij uitstek geschikt voor bedrijven die hun horizon willen verbreden en in een natuurlijke omgeving zaken willen doen. We hebben hiervoor ook perfecte vergaderfacaliteiten.

Verder kunt u met uw zakenrelaties, collega’s, familie of vrienden ook een golf-clinic boeken eventueel in combinatie met een smaakvolle lunch of diner. Kortom talloze mogelijkheden voor sport en vertier, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bel met Dominique Geerlings: +31 (0)6 287 05 267

 
- Tarieven -

AL ONZE GOLFTARIEVEN

Hieronder vindt u alle golftarieven. Teetime reserveren kan direct online. Kijk ook altijd even in onze agenda of de baan vrij is. Voor lidmaatschap van de businessclub, klik hier.

 
Prijzen
Greenfee 9-holes €25,00
Greenfee 18-holes €35,00
Greenfee introducé* 9-holes €20,00
Greenfee introducé* 18-holes €28,00
Lidmaatschap Business op aanvraag

*geldt alleen als een lid meespeelt

 
- Scorekaart -

DOWNLOAD ONZE SCOREKAART

Houdt uw score bij d.m.v. onze scorekaart. Ook vind u hierin onze baanplattegrond.

Scorekaart
 
- Multiple Tees -

PLAYING HANDICAP

Mogelijk heeft u er al over gehoord of gelezen, de invoering van de nieuwe multiple tees.

In het EGA Handicap Systeem 2012 staat voorgeschreven om alle tees, zowel voor dames als voor heren van een Course Rating (CR) en Slope Rating (SR) te voorzien. Als speler kunt u nu op meerdere manieren golfbanen verkennen en qualifying spelen vanaf elke kleur tee.

De voordelen van de nieuwe ratings worden duidelijk in de praktijk: de trefkans van de fairway is groter, de doorloopsnelheid gaat omhoog en het spelplezier wordt vergroot.

En dat zijn nu precies de elementen die de EGA en de NGF willen bereiken met hun nieuwe strategie. Niet alleen ouderen, maar ook beginnende spelers met een hoge handicap en jonge spelers krijgen de kans om zo beter te integreren. De stap naar gezinssport wordt eenvoudiger.

Op onze baan verandert er echter niets. Wij hebben op onze baan een heren tee (gele tee) en een dames tee (rode tee). Bij de course rating van onze baan eind 2011 hebben wij de gele tee laten raten voor damesspelers. Omgekeerd hebben we toen de rode tee laten raten voor de herenspelers.

Wat er verandert zijn slechts de namen en kleuren van de tees. Alle tees hebben voortaan één kleur en hebben de naam van die kleur. Wij hebben dus voortaan een gele tee en een rode tee. Alle andere termen zoals “heren tee, dames tee, standard tee, back tee, forward tee” etc. vervallen na 1 januari 2013. We spreken nu over (multiple) tees.

Download onze 'Playing Handicap Rating'

 
- Local Rules -

ONZE SPELREGELS

Out of bounds
Out of bounds is over de grens die wordt gevormd door gemarkeerde bomen, witte paaltjes en hekken en door sloten om de baan heen. Tussen hole 7 en hole 8 is een interne out of bounds, dit is gedaan voor de veiligheid. Op hole 8 worden spelers dus gedwongen om rechts de bocht om te spelen, zo verkomen we dat we spelers op hole 7 raken.

Ground Under Repair (=Grond in bewerking)
In GUR, dus binnen de blauwe paaltjes moet je een drop nemen volgens regel 25. Je mag niet uit de GUR spelen. GUR wordt meestal gebruikt wanneer er stukken in de baan ontzien moeten worden. Dit kan betekenen dat het gebied geprepareerd wordt of tuinen met bloemen zoals op hole 1 en 2. Vrije drop: eerst het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering bepalen, niet dichter bij de hole, en dan binnen één stoklengte niet dichter bij de hole droppen.

Sanctie
Wanneer de lokale regel overtreden word; Bij strokeplay twee strafslagen of bij matchplay verlies van de hole!

Local rules

Vragen over de regels?
Handicap & Regel Commissie
Gerrit Mulder
Golfvereniging Eyckenduyn
Kesselseweg 9
5988 CC Helden
E. hareco@eyckenduyn.nl

 
- 9 uitdagende holes -

ONZE HOLES UITGELEGD

Onze ervaren spelers leggen graag uit hoe u het beste onze holes kunt bespelen.

 

Deze eerste hole van 160 meter wordt bewaakt door twee bunkers, houdt op deze hole wat rechts aan om op die manier beide bunkers uit het spel te halen.


Deze hole van 120 meter wordt bewaakt door een verraderlijke greenside bunker, bij twijfel kies hier een clubje meer om de bunker uit het spel te halen, rondom de green is ruimte.


Deze hole van 152 meter heeft een tactische bunker net voor de green, kies hier voldoende club om over de bunker te geraken en hou op deze hole de rechterkant van de green aan, links wordt deze namelijk bewaakt door een bunker.


Deze lastige par 3 van 151 meter uphill speelt langer dan u zou denken, houdt bij voorkeur rechts aan wanneer u de hole defensief speelt, anders is een draw hier de gewenste balvlucht.


Deze par 3 van 168 meter kan het beste via de rechterkant van de green gespeeld worden, de vlag aanvallen kan maar deze wordt in veel gevallen bewaakt door een verraderlijke greenside bunker.


Deze hole van 108 meter wordt bewaakt door een verraderlijke greenside bunker, bij twijfel kiest hier een clubje meer om de bunker uit het spel te halen, rondom en achter de green is ruimte.


De eerste par 4 van 211 meter is een lichte dogleg naar links met een smalle fairway, de longhitters kunnen de green met een lichte draw in eens halen maar let op interne out of bounds aan de rechterkant. De veiligste manier is een ijzer de hoek in slaan en dan met het tweede schot naar de green. Let op uw clubkeuze voor het tweede schot, bent u te lang dan volgen problemen!


De tweede par 4 van de baan vraagt om een precieze afslag naar de hoek van de dogleg om een tweede schot richting de green mogelijk te maken. Vanaf de teebox tot in de Nedinter hoek moet men ca 190 meter slaan vooreen vrij 2e schot.


De laatste hole van de baan is een par 3 van 161 meter met een listige grasbunker rechtsvoor de green. Een clubje meer kan hier geen kwaad en speel bij voorkeur de rechterkant van de green aan. (oefenfaciliteiten aan de rechterkant, denk aan FORE!)